În weekend debutează ABT Sibiu, primul turneu national de baby și minibaschet din oraș

0
1050

Cinci dintre cele mai bune cluburi de baschet din țară se adună, weekend-ul acesta, la Sibiu. Sâmbătă și duminică se desfășoară, la Sala Transilvania, prima ediție a turneului national de baby și minibaschet Alpa Basketball Tour Sibiu (ABT), care ia naștere la inițiativa clubului sibian Alpha Sport Team. Ediția pilot a turneului adună peste 100 de copii, grupați în 10 echipe, care vor lupta pentru a cuceri medaliile și trofeele puse în joc de organizatori.

Între 9 și 10 decembrie, Sibiul devine capitala baschetului juvenil. Clubul ACS „Dan Dacian” București, Ploiești Basketball, U-BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu și Alpha Basketball Sibiu se vor întrece în cadrul primei ediții a Alpha Basketball Tour Sibiu, competiție care își propune să devină una de perspectivă.

„Ne-am dorit ca în aceste zile de sfârșit de an să sărbătorim așa cum își doresc cei mai mult copiii din clubul Alpha, adică prin baschet! Acest turneu reprezintă însă mai mult decât un moment de bucurie și de competiție pentru familia Alpha. Pentru noi, antrenorii, este și un prilej de a cântări rezultatele unui an de muncă și de a ne reconfigura planurile pentru anii următori. Ne bucurăm foarte mult că invitația noastră a fost onorată de cluburile de prestigiu din țară, sperăm să facem o figură frumoasă atât ca și competitori, cât și ca organizatori”, a declarat Alexandru Hulpuș, președintele Alpha Sport Sibiu.

Alpha Basketball Tour Sibiu va fi clădit pe baza valorilor care stau la fundamentul clubului organizator. Pasiunea pentru baschet, educația, prietenia, curajul, respectul și disciplina sunt elementele care își propun să adune, an de an, din ce în ce mai multe cluburi de copii din țară și din străinătate la turneul de la Sibiu.

Cluburi de renume, la Sibiu

La prima ediție, ABT va aduna la Sibiu unele dintre cele competitive cluburi de baschet din țară. Toate cele cinci cluburi se laudă cu numeroase participări la competiții naționale și internaționale, dar și clasări importante la campionatele de baby și minibaschet. ACS „Dan Dacian” București are în palmares realizări atât pe plan municipal, cât și national și international, în sezonul 2016-2017 reușind să își adjudece locul III la Campionatul Național de Babybaschet Mangalia și locul IV la CN de Minibaschet. Ploiești Basketball este un proiect ambițios, care se vrea mai mult decât o școală de baschet, în anul 2014 obținând titlul de campională națională la categoria babybaschet. Clubul U-BT Cluj-Napoca este recunoscut pentru eforturile de dezvoltare a baschetului, fiind un partener în educarea și formarea viitorului copiilor în cadrul acestei ramuri sportive. Eforturile de susținere și dezvoltare a baschetului se văd în rezultatele obținute atât la nivel de echipă, cât și individual. BC CSU Sibiu investește, la rândul său, în dezvoltarea baschetului juvenil, antrenorii Alexandru Kovacs, Alexandru Rubint și Cristian Crăciun lucrând cu echipele de juniori ale clubului. Alpha Basketball Sibiu este o echipă nouă, înființată în primăvara anului 2017, dar care deja s-a afirmat pe plan național și internațional, obținând locul IV la CN de Babybaschet de la Mangalia, două trofee individuale la întrecerea „Coșul de aur” și locuri fruntașe la alte concursuri din țară și străinătate.

Două zile pline de baschet

Turneul se desfășoară la finalul săptămânii, la Sala Transilvania din Sibiu. Competiția debutează sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 9, ultimul meci al zilei urmând să înceapă la ora 18. Cei mici revin duminică pe teren, de la ora 8, ultima partidă oficială din cadrul turneului fiind programată la ora 15. Organizatorii au pregătit și un concurs de aruncări, de la ora 16, urmând ca apoi să aibă loc festivitatea de premiere. Meciurile se vor organiza în conformitate cu regulamentul și regulile de joc impuse de Federația Română de Baschet.

Turneul va fi organizat cu ajutorul partenerilor și sponsorilor noștri: Consiliul Județean Sibiu, Sala Transilvania, Plaza 35, Vibe, Natura Import Export, Hotel Ana Airport și Star Sport Sibiu. La buna organizare a evenimentului au avut o contribuție importantă și părinții copiilor înscriși în clubul Alpha Sport Sibiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here