Pariuri online: legea explicată pe înțelesul tuturor

0
41

Dacă ești pasionat de pariuri online trebuie să cunoști câteva aspecte din lege care vizează jocurile de noroc practicate în spațiul virtual. Indicat ar fi să răsfoiești legislația, dar dacă ți se pare ineficient să te informezi în acest fel, poți măcar să citești ideile principale pe care noi le-am extras în acest articol.

Piața pariurilor online a început să fie reglementată începând cu vara anului 2015, atunci când ONJN a pun în mișcare noul sistem de licențiere. Chiar dacă la început au avut lot destule modificări, acum piața s-a stabilizat și avem deja numeroși operatori licențiați definitiv până în 2026, cum ar fi: Netbet, Betfair, Betano, Unibet și Sportingbet – agenții recomandate de specialiștii din comunitatea de pariuri sportive din România.

Atenție mare! Nu ai voie să joci la nici o casă de pariuri online care nu apare pe lista albă ONJN! Lista neagră nu este cel mai bun punct de reper în acest sens, pentru că lipsesc mulți dintre operatorii interziși. Dacă nu vrei să te trezești cu o amendă, urmărește site-ul celei mai mari și mai active comunități de pariori de la noi din țară și vei fi mereu la curent cu ultimele modificări.

Impozitul la pariuri online pe veniturile realizate în acest an se plătește în anul următor, până pe 25 mai. Legea spune că numai retragerile din conturile de pariuri online vor fi impozitate, astfel încât nu contează dacă jucătorul realizează profit sau nu. Nu sunt impozitate câștigurile, ci numai retragerile, în mod individual, astfel încât dacă ai depus 100 RON și retragi 40 RON, va trebui să declari cei 40 RON spre a fi impozitați.

În același timp, dacă ai depus 200 RON și i-ai pierdut nu vei avea nimic de declarat. La fel se întâmplă și dacă depui 50 RON și acum ai în contul de pariuri online 5.000 RON – nu ai nimic de declarat atâta timp cât nu ai efectuat nici o retragere!

Veniturile din 2017 se vor declara în 2018, iar veniturile din 2018 se vor declara abia în 2019 și acestea nu trebuie intercalate. Spre exemplu, retragerile efectuate între 1 ianuarie și 31 decembrie 2017 vor trebui completate în declarația nr. 200 de la ANAF și depusă la sediul administrației fiscale până pe 25 mai 2018. O altă variantă este depunerea formularului completat online sau trimiterea sa prin poștă (cu confirmare de primire).

Odată ce ai depus declarația va trebui să aștepți să primești înștiințarea de plată cu impozitul datorat. Din acel moment, vei avea 60 de zile să plătești impozitul fără să ți se adauge penalități.

Verificarea contului este o altă procedură obligatorie la care trebuie să se supună orice parior. Practic, operatorii de jocuri de noroc online licențiați în România sunt siliți de ONJN să le verifice identitatea noilor utilizatori în termen de 30 de zile de la înregistrare, iar în caz contrar, agențiile trebuie să suspende respectivele conturi și să vireze eventualele fonduri rămase către bugetul de stat.

Problema este că odată depășit termenul, banii nu vor mai putea fi recuperați. De aceea, este recomandat ca această procedură să fie realizată cât mai repede cu putință. Nu te îngrijora degeaba cu privire la furnizarea unor copii de pe documente personale: securitatea și confidențialitatea datelor tale este garantată pe viață prin lege. Casele de pariuri online de top investesc poate la fel de mult în securitate precum băncile, așa că nu ai de ce să-ți faci probleme în acest sens.

Așadar, pentru a fi un parior responsabil, trebuie să ții cont de lista albă a caselor de pariuri online licențiate la ONJN, să declari veniturile completând și depunând declarația nr. 200 la ANAF în timp util, să plătești apoi impozitul cuvenit și să nu uiți să-ți verifici conturile nou deschise cât mai repede cu putință.

Nu în ultimul rând, este indicat să urmărești recenziile știrile de ultim moment de pe site-ul comunității pariorilor din România, pentru a fi la curent cu orice posibilă modificare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here