Monyea Pratt, jucătorul BC CSU Sibiu. Radu Paliciuc și Mirel Dragoste continuă la Sibiu

0
16
Foto: Dragos Dumitru

CSU Sibiu a anunțat în cursul zilei de astăzi primele noutăți cu privire la noul sezon competițional. Așadar, Radu Paliciuc și Mirel Dragoste continuă alături de CSU, în timp ce Monyea Pratt este noul jucător al sibienilor.

Monyea Pratt este jucător american, născut pe data de 11 iulie 1985, care măsoară 1,96m și joacă poziția 3. Pratt vine din Finlanda, unde a jucat în ultimele două sezoane. În cel anterior, americanul a îmbrăcat tricoul celor de la KTP Basket, unde a totalizat medii de 13,7 puncte și 8,7 recuperări. Defapt, americanul a jucat mai multe sezoane în Europa, la echipe din Franța și Germania.

Radu Paliciuc rămâne la Sibiu după un sezon extrem de bun făcut în tricoul galben-albastru. În vârstă de 28 de ani, Paliciuc a joacă atât poziția 2, cât și 3, și și-a dovedit eficiența în teren, astfel că staff-ul tehnic și-a dorit să continue colaborarea cu acesta. În această perioadă se află în  pregătire cu Lotul Național al României, unde a fost convocat în vederea participării la Eurobasket.

Mirel Dragoste continuă și el la BC CSU Sibiu. Baschetbalistul a venit la Sibiu, sezonul trecut, după ce a evoluat la Gaz Metan Mediaș și la UBT Cluj Napoca. Jucătorul de 22 de ani este o soluție bună pentru staff-ul tehnic în perspectiva noii reguli legate de obligativitatea utilizării, în primul sfert al partidelor, a unui jucător român sub 23 de ani.

”Radu și Mirel sunt doi dintre jucătorii care, anul trecut, au lucrat extrem de mult și de serios, și au confirmat cu evoluții bune atunci când au avut șansa să intre în teren. Acum statutul lor se modifică iar rolul lor va fi și mai important. Sunt convins ca vor face față. Legat de Pratt, el este un jucător pe care îl urmărim de două sezoane, care poate juca mai multe poziții și care abia aștepta sa aibă un rol important la echipa noastră. Este o achiziție foarte importantă pentru mine”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here