Lucrări majore la Stadionul Municipal Sibiu

0
1240

Președintele echipei FC Hermannstadt a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre lucrările la Stadionul Municipal. Acesta va fi refăcut în totalitate, tribuna 2 și peluza din stânga vor fi demolate și reconstruite, în timp ce peluza din dreapta și tribuna 1 vor fi modernizate.

De asemenea, se va înlocui pista de atletism cu o pistă modernă și băncile de rezervă. Se va înlocui tabela, se va schimba suprafața de joc, se va face instalația de nocturnă.

„Am văzut că se vehiculează tot felul de variante și vreau să precizez că nu vom pleca de la Sibiu. Lucrările care vor avea loc la Stadionul Municipal se vor desfășura în două etape. Prima etapă este aproape de a începe. Primăria este la stadiul la care trebuie să semneze contractul, există compania care va efectua aceste lucrări. Primele lucrări sunt: demolarea tribunei 2, demolarea peluzei din partea stângă, lucrări de renovare la peluza din partea dreaptă, care cuprinde vestiarele și de asemenea, tribuna 1 va fi modernizată 100%. Se vor schimba scaunele, se va reface hidroizolația, grupurile sanitare. Va arăta așa cum trebuie să arate o tribună pentru fotbal. De asemenea, se va înlocui pista de atletism cu o pistă modernă și totodată, băncile de rezervă. Vom avea bănci de rezervă moderne. Această primă etapă are 6 luni, ca și perioadă în care trebuie să se finalizeze.  

În paralel este în lucru etapa a doua, care cuprinde proiectare și refacere tribuna a 2-a și peluza din stânga. Practic Stadionul Municipal, din punctul meu de vedere, va crește ca număr de locuri. Nu este adevărat că vom rămâne doar cu 4000-5000 de locuri. De asemenea se va înlocui tabela electronică, suprafața de joc, se va face încălzirea gazonului, se va face instalația de nocturnă și multe alte lucrări ce țin de această bază.

Vreau să transmit sibienilor să stea liniștiți, nu vom pleca de la Sibiu, singurele meciuri pe care vom fi nevoiți, dar nici acestea nu sunt sigure că o să le disputăm în altă parte sunt meciurile din Cupa României, dar dacă mâine vom reuși să mergem mai departe, atunci va trebui să luăm în calcul foarte serios unde vom juca. Avem și varianta de a juca acasă, să închiriem o instalație de nocturnă. Este o sumă foarte mare, vom analiza această variantă. În funcție de adversarul pe care o să-l avem și de cea ce vom hotărî o luăm în considerare. Dacă nu vom apela la închirierea acestei instalații de nocturnă, vom căuta un alt stadion, dar încă o dată, doar pentru meciul de cupă, dacă mergem mai departe.”, a declarat Teodor Birt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here