INTERVIU. Ionuț Buzean vorbește despre cariera sa de fotbalist

0
24
foto: Istvan Bertalan (Ultimul meci al lui Ionuț Buzean)
foto: Istvan Bertalan (Ultimul meci al lui Ionuț Buzean)

Medieșeanul Ionuț Buzean și-a început cariera de jucător profesionist în anul 1999, atunci când a debutat la echipa mare a Gazului Metan. În perioada 2001-2003, acesta a evoluat la Petrolul Ploiești, având doar 5 apariții în tricoul lupilor galbeni. Din 2003 până în 2017, fundașul a evoluat la echipa de pe Târnava Mare, având 289 de meciuri.

Site-ul nostru a realizat un interviu cu Ionuț Buzean despre cariera sa de fotbalist și planurile sportive pentru viitor.

Poți să ne spui cum a început cariera ta, de la ce vârstă?

„De mic îmi plăcea fotbalul, îl practicam în fața casei sau pe terenul de la Vasia, care este în apropierea locuinței mele. Pe la 6-7 ani, tatăul meu m-a dus la o selecție a clubului Gaz Metan, și așa a început totul.”

Când a fost debutul tău la echipa mare și care a fost sentimentul?

„În anul 1999 într-un meci de Cupa României împotriva Jiului Petroșani. Au fost emoții foarte mari, dar și un sentiment de împlinire după atâția ani de muncă. În acea perioadă se ajungea foarte greu la echipa de seniori, dar mai ales se ajungea greu la o vârstă atât de fragedă.”

Care a fost idolul tău în fotbal și de ce?

„Idoul copilăriei mele a fost Gheorghe Hagi. Am prins toți anii lui de glorie. Trăgea echipa după el în fiecare meci. Nu cred că vreun fotbalist român va ajunge vreodată la performanțele lui.”

Care consideri că a fost cel mai important sezon al tău și cea mai bună performanță?

„Indiscutabil sezonul 2010-2011 când am obținut participarea în preliminariile Europa League și apoi am trecut două tururi. Cea mai bună performanță, eliminarea Mainzului.”

La ce altă echipă din Românie ți-ai fi dorit să joci?

„De mic am fost fan al Universității Craiova. Când eram copil îmi doream mult să joc în Bănie. Acum sunt foarte împlinit și mândru de ceea ce am realizat la Gaz Metan.”

Ai decis să te retragi, care sunt planurile tale sportive pentru viitor?

„Deocamdată vreau să rămân aproape de familie o perioadă. În acest timp voi fi alături de sportul medieșean și în special alături de Gaz Metan. Pe viitor nu exclud o implicare directă în sportul medieșean.”

Acesta a fost interviul cu Ionuț Buzean, fotbalul este cu adevărat fascinant, tomcai de aceea am ales să pornesc la drum cu acest blog de sport pe care încerc din răsputeri să urc numai conținut de cea mai bună calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here