HC Sibiu învinge HC Sighișoara în prima etapă din Divizia A la handbal masculin

0
41

HC Sibiu a disputat Luni – 18.09.2017 cu incepere de la ora 17:30 in Sala Transilvania din Sibiu prima etapa a Diviziei A la handbal masculin.
Cu multi jucatori noi fata de sezonul precedent, echipa noastra a controlat partida de la un capat la altul, oaspetii conducand doar in primul minut de joc. Pe fondul relaxarii si a unor greseli pe faza de aparare, echipa sighisoreana s-a apropiat spre finalul jocului la un singur gol dar nereusind in niciun moment sa aduca egalarea pe tabela de marcaj.

Asa cum era de asteptat, partida a inceput intr-un ritm dinamic cu foarte multe faze la poarta ambelor echipe. HCM Sighisoara marcheaza primul gol al partidei, HC Sibiu revine iar in minutul 5 scorul este de 3-2 pentru sibieni. In minutul 10 scorul devine 5-3 iar la jumatatea reprizei HC Sibiu pastreaza acelasi avantaj de 2 goluri: 8-6. Diferenta maxima din aceasta repriza a fost de 4 goluri (13-9 min 21, 16-12 min 27) dar HCM Sighsoara marcheaza ultimele doua goluri ale reprizei, astfel ca la pauza baietii nostri conduc cu scorul de 17-15.

HC Sibiu incepe extrem de bine a doua repriza, marcheaza 5 goluri, primeste unul singur si minutul 36 aduce pe tabela diferenta maxima din aceasta partida – 22:16. Pana in minutul 50 diferenta se pastreaza in jurul a 4-5 goluri (24:19 min 40, 26:21 min 45, 27:24 min 50). Urmeaza pana la final un joc care pe care dar baietii nostri reusesc in tot acest timp sa mentina un avantaj de 2 goluri, oaspetii reusind sa stabiliesca scorul final 32-31 printr-o aruncare de la 14-15 metri in ultimele secunde de joc.

Jocul echipei arata altfel in acest sezon, in special la linia de 9 metri, Radu David reusind un joc bun din pozitia de centru, Ovidiu Pasere devine inca o „mana de sut” de la distanta iar Darius Apolzan, avand experienta anilor petrecuti in Liga Nationala, leaga foarte bine jocul din postura de inter dreapta.
Avand optiuni pe toate posturile pe banca de rezerve, echipa noastra reuseste in acest moment o rotatie buna a primului 7 si cu siguranta in meciurile ce vor urma si relatiile de joc vor fi la alt nivel.

Din pacate victoria putea fi umbrita de accidentarea la ultimul atac al echipei noastre a lui Darius Apolzan, cel care a fost victima unui atac grosolan la nivelul fetei. Acesta s-a ales cu fisura a pometelui, dar care nu necesita din fericire operatie. Cu toate acestea, Darius va lipsi cel mai probabil la urmatoarele 3-4 partide pe care echipa noastra le va sustine.

Au marcat pentru HC Sibiu: Radu David – 12 goluri (2 din 7 metri), Ovidiu Pasere – 9 goluri, Darius Apolzan – 6, Razvan Briota – 2, Robert Voica – 1, Robert Miclos – 1, Adrian Cerghit -1. Au mai evoluat pentru HC Sibiu: Gabi Sofronici, Jan Novacovschi, Adrian Suteica (portar – sosit de la HCM Fagaras), Theodor Mihai, Horatiu Capatana, Sebastian Theil,  Paul Giurgiu, Florin Ramba si Andrei Sora.

Dupa prima etapa #HandbalClubSibiu se situeaza pe pozitia a V-a a clasamentului, etapa urmatoare urmand sa se deplaseze la Craiova pentru partida impotriva echipei Universitatea Craiova. Partida se va desfasura Duminica – 24 Septembri 2017.

Clasament Divizia A

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here