GRITTO, HORȘIA, CSEGÖLDI. Marcel Pușcaș despre accidentul juniorilor de la FCSB

0
217

Am petrecut un an din viață selectându-i și alți doi, pregătindu-i. Mă atașasem de ei, de părinții lor și de staff. Copii fantastici, talentați și extrem de serioși. Închiderea Centrului regional de la Tg, Mureș a obturat, după doar doi ani, un ciclu de pregătire ce trebuia să dureze patru ani.

Copiii nu mai puteau beneficia de un vis și un drum dinainte stabilite. Au fost nevoiți să urmeze alte căi, alt mediu și alte modalități de formare și afirmare. Mă simt vinovat! Cei trei au urmat ( nici nu era greu) la o vârstă extrem de fragedă calea Bucureștiului, doar in aparență mirific. Tentația numită FCSB nu poate fi refuzată nici de copii și nici de părinți.

Ieri, în drumul spre casă , București-Tg Mureș, mașina care-i transporta, a intrat într-un parapet. Șoferul adormise la volan!? Toți trei au suferit grave accidente. Cel mai grav este ATTILA GRITTO. Când îl vedeam jucând, imi aminteam de Costică Zamfir sau Zoli Crișan. Are cea mai bună viteză din țară pe distanță scurtă, tupeu, curaj și inteligență. Nu multe iti mai trebuie să devii fotbalist.

În acest accident a suferit o fractură deschisă de gleznă dreaptă. E foarte grav. Eu am avut fractură deschisă de tibie și peroneu. Stie cineva, cum e sa-ți stea osul în mână? Eu stiu. Macar eu am apucat sa spun ceva în fotbal. Attila GRITTO, încă nu.

Cred totuși în tinerețea lui, în capacitatea de recuperare, în răbdare și calm. Glezna trebuie sa-și revina, Attila! Tu la fel. Cu creierul controlezi și revenirea și recuperarea. Imi pare rău, îți sunt aproape și promit să te ajut cu tot ce pot. Capul sus ! Poți dribla și adversarii darmite o gleznă. ÎNSĂNĂTOȘIRE GRABNICĂ!

În poza 1, îi măsor înălțimea lui Attila. Îl văd peste 5 ani în echipa națională de seniori. În poza 2, îl văd în spital cu glezna frântă. Nu mi-am fost destul eu? Mai e nevoie și de copilul ăsta? Fotbalul e uneori nedrept! Ca viața.

Articol realizat de Marcel Pușcaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here