Gaz Metan s-a reunit ieri. Sergiu Popovici prezentat oficial

0
32

Gaz Metan Mediaș s-a reunit ieri, 12 iunie, după o scurtă vacanță. Echipa de pe Târnava Mare s-a despărțit de Daniel Sikorski, Aymen Tahar, Cristian Gavra și Bernard Onanga Itoua. Momentan, medieșenii au realizat un singur transfer. Sergiu Popovici a sosit de la FC Botoșani și evoluează pe postul de mijlocaș stânga.

Președintele clubului medieșean, Ioan Mărginean a vorbit despre primul transfer efectuat de echipa de pe Târnava Mare.

„Am onoarea să prezint un fotbalist tânăr, de perspectivă. Știți că la noi tot ce înseamnă transferuri, vin doar cu acceptul antrenorului, antrenorul și l-a dorit foarte mult. Domnul Popovici a fost de acord și pentru chestia asta vreau să îi mulțumesc că a avut încredere în noi. A fost cea mai simplă negociere de contract, el vrea să facă un pas spre fotbalul mare și a găsit o oportunitate, eu zic bună și îl felicit pe chestia asta pentru că are încredere. Aici avem condiții de pregătire, să putem să facem din nou o echipă competitivă. Sunt foarte bucuros, pentru că din punctul meu de vedere este un jucător cerebral, știe ce vrea, sperăm să fie sănătos și să dea tot ce e mai bun din el pentru că clubul ăsta are o mare tradiție și respectă tot ce înseamnă fotbalist care joacă la Gaz Metan Mediaș și s-a adeverit în timp, mulți s-au întors înapoi pentru respectul și onoarea care le-au fost acordate.”, a declarat președintele Ioan Mărginean.

Tehnicianul Gazului, Cristian Pustai, a vorbit și el despre noul transfer al echipei:

„Este primul transfer, este un jucător cu care am colaborat la Botoșani, un tânăr de perspectivă. Sper să joace mai mult la Mediaș decât a făcut-o la Botoșani. Am încredere în Sergiu și sperăm să devină în timp un jucător de bază. Important este că a făcut pasul în familia noastră, pentru că aici la Mediaș am creat în primul rând o familie. Restul, să dea Dumnezeu să nu fie probleme medicale și să facem o pregătire bună la Zlatibor pentru că ne așteaptă un campionat mult mai greu. Vom mai face și alte transferuri, nu ne grăbim pentru că este vară. Vara găsim jucători care vin din meciuri. Încercăm să creem un grup, o familie și cred că asta este rețeta pentru a răzbi în campionatul românesc.”

În vârstă de 24 de ani, Sergiu Popovici măsoară 180 cm și evolează pe poziția de mijlocaș stânga. De-a lungul carierei a mai jucat la Flacăra Făget, Vaslui, Voința Sibiu, Academica Argeș și FC Botoșani. În tricoul celor de la FC Botoșani a bifat 28 de meciuri, reușind să marcheze două goluri.

„Sper să fie o nouă provocare pentru mine. Am ales să vin la Gaz Metan pentru că am mai lucrat cu domn profesor la Botoșani și dânsul m-a vrut aici. Cum am terminat contractul, direct aici m-am gândit. Nu a fost o alegere dificilă, m-am gândit foarte bine și s-a rezolvat totul foarte repede. Sper să facem o echipă bună, să mergem în canonament, să ne pregătim bine și să facem un an mai bun ca cel care a trecut. Sper să joc cât mai mult și să ajut echipa în fiecare meci. Am fost primit foarte bine și sigur o să mă integrez foarte repede.”, a declarat noul mijlocaș al lui Gaz Metan.

Echipa lui Cristian Pustai se va pregăti în această săptămână la Mediaș, iar apoi va pleca în catonament la Zlatibor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here