Daniel Natea va participa la Campionatul Mondial de Judo

0
34

Sibianul Daniel Natea va participa la Campionatul Mondial de Judo. Competiția se desfășoară în perioada 28 august – 3 septembrie la Budapesta. Președintele Federației a declarat pentru agerpres.ro că obiectivul României este obținerea unui medalii.

„Obiectivul nostru la Mondiale este o medalie. O medalie care să confirme poziția României în primele 10 țări ale judo-ului mondial. Iar asta nu este puțin deloc, numai dacă ne gândim că România are 3.500 de sportivi, iar, de exemplu, Brazilia aproximativ 1 milion. Noi suntem pe un trend bun și vrem să ne punem pe harta judo-ului cu pretenții la medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Monica Ungureanu (48 kg) este într-o formă foarte bună, Loredana Ohâi (57 kg) vine după o accidentare de jumătate de an, dar a revenit bine și sperăm să confirme la această ediție a Mondialelor. De asemenea, Ștefania Dobre debutează la 63 de kilograme, dar are și ea șansa ei. La masculin îi avem pe Marcel Cercea și Alexandru Raicu la 73 de kilograme, doi sportivi competitivi. Și bineînțeles, Daniel Natea, care s-a accidentat în luna iulie, dar de la 1 august s-a antrenat bine și poate obține o medalie.

Mondialele acestea se anunță cele mai competitive din istorie, în primul rând pentru că Budapesta este trambulina de lansare pentru Tokyo 2020. Apoi se inaugurează sistemul nou pe echipe, cu 3 băieți și 3 fete, și nu în ultimul rând premiile care se vor acorda. La Budapesta organizatorii vor da pentru prima oară în istorie premii în valoare totală de 1 milion de euro. Iar acest lucru obligă și federațiile să dubleze premiile pentru medaliați. Așa că miza va f extrem de mare și ne așteptăm la o competiție dură”, a declarat președintele FRJ, Cozmin Gușă, pentru agerpres.ro.

Lotul României pentru Campionatele Mondiale de judo de la Budapesta este format din 14 sportivi:

masculin — Marcel Cercea (73 kg), Alexandru Raicu (73), Vlad Vișan (81 kg), Cristian Bodîrlău (90 kg), Mark Stoica (90 kg), Luca Kunszabo (100 kg), Valentin Radu (100 kg), Daniel Natea (+100 kg), Mircea Croitoru (+100 kg);

feminin — Alexandra Pop (48 kg), Monica Ungureanu (48 kg), Larisa Alexandra Florian (52 kg), Loredana Ohâi (57 kg), Ștefania Dobre (63 kg).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here