CSU Sibiu se alătură campaniei „Donează sânge! Fii erou!”

0
28

Clubul Sportiv Universitar Sibiu anunță că susține campania de donare de sânge a studenților Facultății de Medicină, din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu. Noua campanie se va desfășura în perioada 8 – 12 mai, în cadrul proiectului „Donează sânge! Fii Erou!”.

 
Potrivit unui comunicat de presă al CSU Sibiu, studenții Facultăii de Medicină Sibiu au demarat acest proiect din dorința de a combate deficitul de sânge din spitalele din România, doar 2% din români fiind donatori regulați, fapt ce creează o discrepanță majoră între cererea de sânge și unitățile disponibile.

„Lipsa de sânge din spitale este un subiect binecunoscut de către noi toți și trebuie să acționăm continuu. Din păcate, obișnuim să reacționăm doar în situații de criză, tocmai de aceea campania studenților mediciniști este de lăudat. CSU Sibiu a susținut întotdeauna demersuri de acest gen, din dorința de a sprijini comunitatea sibiană, așa cum și aceasta este alături de sportivii noștri, în drumul spre performanță”, a spus Horațiu Floca, director BC CSU Sibiu.

Organizatorii campaniei „Donează sânge! Fii erou!” și-au propus să transforme actul de donare de sânge într-un gest firesc, ce denotă umanitate, educație și, nu în ultimul rând, altruism.

 
„De ce este important să donăm? Pe lângă multiplele beneficii pentru sănătatea donatorului: scăderea riscului de infarct miocardic și leucemii, creșterea rezistenței organismului la traumatisme cu hemoragii și creșterea imunității, donarea este un act umanitar, ce nu ne costă nimic iar satisfacția că poți salva până la 3 persoane, la o singură donare, este de neprețuit. Mai mult decât atât, 1 din 4 persoane vor avea nevoie pe parcursul vieții de o transfuzie, astfel noi trebuie să demonstrăm spirit civic și să ne ajutăm aproapele prin acest gest de donare”, se mai arată în comunicat.

 
Clubul Sportiv Universitar Sibiu invită toți sibienii care pot să doneze la Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu de pe strada Spitalelor, nr. 2-4, între orele 8 și 13, în perioada 8-12 mai. Aici, donatorii vor fi întâmpinați de voluntarii proiectului cu o mulțime de surprize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here