Comunicat al Presedintelui AJF Sibiu cu privire la meciul AS Păltiniș Rășinari – FC Avrig

1
22
foto: Tribuna
foto: Tribuna

In urma comentarilor aparute in spatiul public si presa locala  referitoare la deciziile AJF Sibiu luate in cazul echipelor FC Avrig si AS  Paltinis Rasinari conducerea AJF Sibiu doreste sa aduca la cunostinta opiniei publice aspecte lamuritoare asupra starii de fapt si ordinea desfasurari evenimentelor:

    1.In sedinta comisiei de disciplina din data 04.05.2017 care este publica pe siteul AJF Sibiu jucatorul Han Silviu de la AS Paltinis Rasinari este suspendat 6 etape.

    2.In data de 12.05.2017 Comisia de Apel a AJF Sibiu prin decizia  NR.1/12.05.2017  publica pe siteul AJF  Sibiu reduce suspendarea jucatorului Han Silviu la 3 etape.

    3.In data de 13.05.2017 in cadrul etapei a-XXIV-a Liga A-IV-a se disputa jocul dintre AS Paltinis Rasinari si FC Avrig care se incheie cu rezultatul de 3-2 in favoarea echipei AS Paltinis Rasinari.Precizam ca inainte la pauza si la finalul jocului niciuna dintre echipe nu a formulat o contestatie in raportul de arbitraj.

   4.In data de 16.05.2017 echipa FC Avrig face un memoriu inregistrat la secretariatul AJF Sibiu cu NR.16  in care contesta decizia luata de Comisia de Apel a AJF Sibiu privind reducerea suspendarii si a dreptului de joc al jucatorului Han Silviu la jocul din data de 13.05.2017.din cadrul etape a-XXIV-a

  5.In data de 18.05.2017 echipa FC Avrig mai depune un memoriu inregistrat cu NR.17 catre AJF Sibiu prin care solicita infiintarea unei comisii pentru verificarea  rapoartelor de arbitraj ale echipei AS Paltinis Rasinari motivand ca exista suspiciuni ca mai multi jucatori de la echipa AS Paltinis Rasinari se aflau in stare de suspendare pentrul cumul de cartonase galbene la jocul din data de 13.05.2017.

  6.In data de 28.05.2017 Presedintele AJF Sibiu convoaca Comitetul Executiv al AJF Sibiu pentru a se aduce la cunostinta si a dezbate cele doua memorii depuse de catre FC Avrig. Deciziile luate de Comitetul Executiv(  publice pe site-ul AJF Sibiu) au fost urmatoarele:

      -respinge primul memoriu cu NR.16 din 16.05.2017

    –  pentru cel de-al doilea memoriu cu NR.17 din 18.05.2017 hotareste infiintarea unei comisii mixte formata din un membru al Comitetului Executiv , Secretarul General al AJF Sibiu, un membru al clubului FC Avrig si un membru neutru care a doua zi sa verifice toate rapoartele echipei AS Paltinis Rasinari.

   7.In data de 29.05.2017 dupa verificarea rapoartelor comisia mentionata anterior a constatat ca jucatorul Han Silviu de la AS Paltinis Rasinari a primit in jocul din etapa a-XX-a din 22.04.2017 cel de al saptelea cartonas galben din aceasta editie de campionat al ligi a- 4-a.Precizam ca la finalul aceeluiasi joc jucatorul Han Silviu a fost eliminat de catre arbitru fiind suspendat de comisia de disciplina 6 etape .

  8.Comisia de Competitii a AJF Sibiu(in aceeasi zi 29.052017) ia act de cele constatate de comisia delegata de Comitetul Executiv conform procesului verbal.Datorita faptului ca a fost un caz deosebit cu implicatii directe asupra stabilirii campioanei judetului reprezentantii AJF Sibiu au purtat mai multe discutii  cu reprezentanti ai FRF,in urma carora  Comisia de Competitii a decis ca jucatorul Han Silviu nu avea drept de joc in data de 13.05.2017 la partida dintre AS Paltinis Rasinari si FC Avrig datorita faptului ca acesta trebuia sa efectueze 4 etape de suspendare si anume:

– 3 etape de suspendare conform deciziei Comisiei de Apel a AJF Sibiu din data de 12.05.2017

– 1 etapa pentru primirea celui de-al 7-lea avertisment pe parcursul campionatului 2016-2017 .

  9.Conform art.39 alin.3 din Regulamentul Disciplinar al AJF Sibiu,in data de 02.06.2017  Comisia de Competitii a AJF Sibiu aduce la cunostinta Comisiei de Disciplina prin adresa NR.28 faptul ca jucatorul Han Silviu nu avea drept de joc in etapa a-XXIV -a din 13.05.2017 motivele fiind specificate mai sus.

  10.In data de 03.06.2017 Comisia de Disciplina a AJF Sibiu se intruneste intr-o sedinta de urgenta pentru a analiza notificarea Comisiei de Competitii.In urma sedintei luand act de cele constatate Comisia de Disciplina a decis ca echipa AS Paltinis Rasinari sa piarda jocul cu 3-0 prin forfait( decizie care este publica pe site-ul AJF Sibiu).

    Mai dorim sa va aducem la cunostinta si faptul ca conform articolului 39 alin.1 si 2 fiecare Club/Asociatie Sportiva este responsabil pentru executarea sanctiunilor de catre jucatorii si oficialii lor.

             Prin prezentarea cronologica a starilor de fapt conducerea AJF Sibiu doreste sa ofere transparenta totala asupra acestui caz si solutionarea prin aplicarea Regulamentelor in vigoare.

             Referitor la cele aparute in mass media, conducerea AJF Sibiu se dezice de informatiile denigratoare publicate la adresa sa si tine sa asigura toti membri afiliati de impartialitate totala indiferent care ar fii acestia.

  Cu consideratie  Presedinte AJF Sibiu

                                Marcu Traian

1 COMENTARIU

  1. Verificarea cartonașelor galbene nu e de competența Departamentului Competiții? Dacă tot a fost înființată o Comisie de Verificare, nu era normal ca din aceasta să facă parte și un reprezentant al clubului Păltiniș Rășinari? Dacă cei care au verificat rapoartele de joc (unul a fost reprezentant al clubului FC Avrig!) au căzut la pace și au mai trecut un cartonaș galben jucătorului Han, din pix, într-un raport anterior celui de la meciul Unirea Mărginimea Sibiului? Cum se mai poate proba ceva acum? În baza cărui articol din RD sau ROAF a fost înființată comisia respectivă? Fiind vorba de o chestiune disciplinară. De ce a fost amânată analizarea memoriului timp de 10 zile. Verificarea rapoartelor de joc putea fi făcută de Departamentului Competiții, competent în cea ce privește cumulul de cartonașe galbene. Se putea sesiza imediat Comisia de Disciplină, chiar pe data 18 mai, când a fost depus memoriul. Ață albă, ață albă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here