Cash Out – Armă cu două tăișuri la pariuri online

0
57

Cine pariază live online știe cu siguranță despre cash out, opțiunea prin care poți închide un pariu înainte să se termine meciul. Este o opțiune care, aparent, reprezintă un avantaj extraordinar pentru pariori. În realitate, însă, ea poate fi la fel de bine o capcană întinsă de casele de pariuri, în încercarea de a-și reduce pierderile.

Facilitatea de închidere a pariului este acum un „must have” la nivelul caselor de pariuri de top. În trecutul nu foarte îndepărtat, ea exista numai în oferta câtorva operatori „inovatori”. Acest lucru indică faptul că noua opțiune a avut un feedback eminamente pozitiv din partea utilizatorilor.

O capcană psihologică?

Explicația este simplă: majoritatea jucătorilor se mulțumesc cu un câștig mai mic atunci când apar elemente care pun în pericol un pariu care, la un moment dat, este câștigător. Să spunem că am pariat că Anderlecht o bate pe FC Bruges. În minutul 60, la scorul de 1-0, Anderlecht rămâne în inferioritate numerică. Riscul ca întâlnirea să nu se mai termine cu victoria gazdelor este mai mare decât cel presupus de o confruntare 11 contra 11. Dacă închidem pariul, obținem un profit mai mic decât cel potențial, dar e un profit. În loc să fim pe plus cu 10 lei (să zicem), vom fi cu 3 lei.

Ne putem impacienta chiar dacă nu se petrece scenariul cu eliminarea. La un moment dat, Anderlecht decide să se apere și FC Bruges începe să pună presiune și își creează multe ocazii de gol. Ni se pare tot mai probabil ca oaspeții să egaleze.

În multe cazuri, însă, se întâmplă să ne speriem degeaba. Anderlecht poate în continuare să câștige acel meci, iar cash out-ul se poate dovedi doar o capcană psihologică întinsă de casa de pariuri online, care „economisește” 7 lei. Nu sunt puțini cei care fac abuz de această opțiune, pentru a fi siguri că nu pierd pariul.

Închidem pariul înainte să înceapă meciul

Un pariu pre-meci se poate închide și înainte de a începe evenimentul. Butonul apare imediat după plasarea mizei. Dacă jucăm 100 de lei pe Juventus – Napoli, încă din secunda următoare putem închide pariul și am recupera o sumă mai mică, poate 95 de lei. De ce am face lucrul acesta? De exemplu, poate aflăm că golgheterul lui Juventus s-a accidentat la încălzire. Din nou, nu înseamnă că Juventus nu va câștiga acel meci. În loc să avem profit, pierdem 5 lei.

Încă un exemplu în care închiderea pariului se poate întoarce împotriva noastră: pariem pe Bayern Munchen într-un meci cu Leipzig. Oaspeții deschid scorul. Ca să nu pierdem toată miza, dăm Cash Out. Pierdem doar o parte din miză. Până la final, Bayern răstoarnă scorul…

Funcționează și la bilete multiple

Dacă avem un bilet multiplu cu selecții deja câștigătoare și încă un meci în așteptare, despre care nu suntem foarte convinși că va ieși, putem considera că ar fi înțelept să apelăm la „Cash Out”. Funcția nu e valabilă doar pentru pariurile single. Ne pare, însă, rău când vedem că ieșea și ultimul meci. Situația este un pic mai fericită dacă închidem pariul când și ultima selecție „în grafic”, chiar dacă nu așteptăm minutul 90.

Să presupunem că am pariat pe „peste 2,5 goluri” într-un meci între două echipe ofensive, însă una dintre ele rămâne în inferioritate numerică destul de repede și trece la o strategie defensivă. Ne gândim că nu se vor mai înscrie multe goluri și închidem pariul, însă, până la final, pronosticul inițial se poate realiza.

Sunt câteva cazuri în care „Cash Out” se poate dovedi a fi o armă cu două tăișuri. Mai există și altele. Cei care joacă online cunosc foarte bine acest lucru. Dacă nu știm să o folosim așa cum trebuie, opțiunea „ne ajută” doar să ne reducem profitul. Strategia se poate dovedi pierzătoare pe termen lung. Până la urmă, un pariu este un act de risc. Nu există pariuri sigure sută la sută. O dată ce ne asumăm această realitate, avem șansa să câștigăm mai mulți bani la pariuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here