Bilanț pozitiv în 2017 pentru BC CSU Sibiu

0
630
foto: csusibiu.ro

Anul 2017 a fost unul dintre cele mai bune stagiuni din istoria recentă a clubului fondat în anul 1971. BC CSU Sibiu a avut un bilanț pozitiv pe parcursul anului 2017 și a fost aproape de a cuceri medaliile de bronz în Liga Naționala de Baschet Masculin la finalul unui sezon competițional încheiat pe 24 mai 2017.

BC CSU Sibiu a înregistrat un record de 24 de victorii și 18 înfrângeri pe parcursul anului 2017. În partea a doua a sezonului regulat din stagiunea 2016/2017, „galben-albaștrii” au înregistrat 11 victorii și 5 înfrângeri, iar în play-off-ul aceleiași stagiuni a acumulat 5 victorii și 7 înfrângeri. Steaua CSM EximBank trmitea formația sibiană în finala mică după un 3-1 la general, iar CSM CSU Oradea câștiga decisivul pentru bronz chiar în Sala Transilvania. Tot în propriul fief, BC CSU Sibiu ceda în fața marei rivale de la U BT Cluj-Napoca în sferturile de finală ale Cupei României. Revenirea pe plan internațional al lui BC CSU Sibiu nu a fost una prolifică, iar BK Pardubice a învins în două rânduri formația de pe Cibin în preliminariile pentru FIBA Europe Cup.  În meciurile în anul curent ale actualului sezon, BC CSU Sibiu are un bilanț de 8 victorii și doar 3 înfrângeri. Echipa condusă de Dan Fleșeriu a terminat anul pe podiumul Ligii Naționale de Baschet Masculin, în mare parte grație parcusului fără greșeală de pe teren propriu, 7 victorii și nicio înfrângere.

Continuitatea pe banca tehnică, un factor decisiv în atingerea bilanțului pozitiv

Dan Fleșeriu a demonstrat prin cele două calificări consecutive în Top 6 și prin jocul solid al echipei că merită apreicierile tuturor. În ciuda faptului că în vara lui 2017 se gândea să înceteze colaborarea cu echipa din orașul natal, Dan Fleșeriu a continuat pe banca lui BC CSU Sibiu și ghidează echipa spre o noua calificare în Top 6 și implicit în playoff.

La BC CSU Sibiu există continuitate și la nivelul lotului de jucători. Chris Cooper, Radu Paliciuc, Mirel Dragoste, Dragoș Gheorghe și Daniel Banciu au bifat partide în 2017 pentru echipa „galben-albastră”. În aceiași situație se află și Bogdan Popescu, devenit un idol al tribunei, și Marcel Davis, doar că cei doi s-au alăturat mai târziu lotului lui Dan Fleșeriu pentru actualul sezon competițional.

Așadar, cu un bilanț pozitiv în 2017, BC CSU Sibiu arată semne bune și pentru anul nou, care începe în forță pentru trupa lui Fleșeriu, cu un meci pe teren propriu în compania lui CSM CSU Oradea, joi 4 ianuarie 2018 cu începere de la ora 18:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here