Administrațiile locale ar putea aloca până la 5% din buget către sport

0
24
foto: prosport.ro
foto: prosport.ro

În cadrul ședinței de guvern de astăzi ar urma să fie data Ordonanța de Urgență care permite administrațiilor locale alocarea până la 5% din buget către sport.

Este un act care se va transforma, ulterior, în lege și care va lămuri toată nebunia care este în țară legată de direcționarea unei sume dun bugetul administrațiilor locale către sport, conform libertatea.ro.

Ministrul Tineretului şi Sportului a definit anul 2017 ca un moment zero al sportului românesc, ”în care trebuie să conştientizăm că mai jos de atât nu putem. Avem nevoie de un restart pentru tot ceea ce înseamnă sport”. Primul pas în tentativa de a reclădi temelia sportului românesc a fost înfiinţarea unui Consiliu Naţional al Mişcării Sportive, în care au fost implicate mai multe Ministere şi care va avea rolul să reglementeze mai multe probleme din punct de vedere legal.

Bugetul Sportului pentru 2017 este ”puţin mai mare decât anul trecut, deşi nu suntem în an olimpic. Iar estimările noastre de venituri proprii sunt mult mai mari”, a susţinut Marius Dunca. În cifre, Bugetul Sportului este în valoare de 316.348.000 de lei, creştrea fiind de 0,26% faţă de 2016, iar veniturile proprii vor reprezenta 115.530.000 de lei, faţă de 103.000.000 lei în 2016 a mai adăugat libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here